Ivar Nilsson

Favoritteknik:
Shime-Waza, och då speciellt Kata-Hajime, är inte så mycket specialist på den, men jag gillar tekniken, har liksom en skön känsla över hela sig.

Började träna:
Första gången när jag var 11 (tror jag) i dåvarande Budoklubben Samurai (Jan Krieger var min instruktör, vilket är ungefär allt jag minns från den tiden), höll nog på i ett helt år innnan jag tröttnade.
Började träna seriöst i Januari 1981 oxå på Samurai, klubben i Mullsjö startade 3 månader senare så då flyttande jag tränandet dit istället, först i Kronängshallen under våren, sedan i dåvarande Frivillig-gården under 1år.

Senaste gradering:
Var på Pingstlägret i Frövi 31/5-04. Lyckades uppnå 2Dan!

Ett minne:
Skulle väl vara då Andreas Frostenäs och Anders Norell (~12år gamla) hade plockat med sig några syrenblommor från en trädgård till mig, bidde allt lite rörd där... och det är mycket länge sen för dom som undrar!!

Tycker om:
Rödhåriga flickor (Hej Jenny), god mat, goda vänners sällskap samt kaffe i mängder!

Avskyr:
Cigarettrök, svampinjoner och folk med inskränkta åsikter.

Mål:
Att ta en dag i taget...

och vad säger dom om honom:

  • Gammal i gårn. Varit med sen tidernas begynnelse (för vår klubb iaf) Mkt duktig instruktör. Lekfarbror med barnasinnet kvar. Avskyr cigarettrök (vem gör inte det!?) och champinjoner. Lirar hellre ne waza än tachi. Skulle vilja lira gitarr och munspel. Påstår dock att han är helt omöjlig när det gäller musik. En stor stadig pelare, inte bara på mattan utan också i klubben, inget händer utan Ivar (nästan) ;)
  • Barnens favorit. Ivar är "forever young" och glimten i ögat finns alltid där!
  • En treåring i en vuxen mans kropp :) Klubbens pappa!!